Vintage avaruus

Yksi kirjoista joiden lukemista olen yrittänyt jatkaa pääsiäisen aikana on W. David Woodsin mainio How Apollo flew to the Moon. Kirja kertoo hengästyttävän yksityiskohtaisesti miten Apollo-lento kuuhun suoritettiin.

Minulle uutta tietoa oli mm. se, että Apollo 11 oli ensimmäinen lento jolla Saturnus V & Apollo -yhdistelmän olisi voinut ohjata manuaalisesti kiertoradalle. Ajatus ohjata käsin voimakkainta ihmisen rakentamaan laitetta on…. samaan aikaan mielenkiintoinen ja pelottava.

Kyllä, lentokoneiden lisäksi olen kiinnostunut myös avaruuslennoista. Ja erityisesti avaruuden valloituksen aikakaudesta, eli n. 1950-luvun lopusta aina ensimmäisiin sukkulalentoihin 1980-luvun alussa. Teknisesti tuo aika on tavattoman kiehtoo, puhumattakaan niistä muutamista ihmsistä jotka pääsivät viemään ihmiskunnan ulos avaruuteen.

Jos vintage-avaruusjutut kiehtovat helppo ja mukava tapa lähteä tutustumaan aikakauteen on Youtubesta lötyvä Amy Shira Teitelin yllä pitämä Vintage Space -kanava. Muutaman minuutin videoihin on puristettu paljon asiaa helposti (englanniksi) ymmärrettävään muotoon. Suosittelen, Amy katselee ja kuuntelee mielellään.

Muuta esimerkki Amyn kanavalta

 

 

 

 

Mukavaa pääsiäistä mämmin ja ilmailujuttujen parissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *