Go! Aviation

Uusi suomalainen lentoyhtiö Go! Aviation esittelee tällä viikolla toimintaansa Malmin lentoasemalla. Vuoden 2016 alkupuolella aloittava yhtiö lupaa täysin uusia kuvioita lentomatkustamiseen.

IMG_7906 - Copy

IMG_7946 - Copy

Go! Aviationin suunnitelma on lentää räätälöityjä reittejä ja tilauslentoja 8 paikkaisilla Pilatus PC-12 -koneilla. Tavoite on lentää läheltä lähtöpaikkaa, lähelle määränpäätä, käyttää pienempiä kenttiä. Lentomatkustuksen kasvaessa ruuhkat isoilla lentoasemilla kasvavat, ja premiumliput ja -palvelut eivät juuri tuo lisäarvoa matkustunopeuteen.

Ensimmäisenä Go! Aviation suunnittelee avaansa Kuopio-Helsinki-reitin. Tässä Helsinki todella tarkoittaa Helsinkiä, sillä yhtiön aikoo operoida Malmin lentoasemalta. Malmi tuo matkustajalle kaivattua nopeutta, autosta koneeseen pääsee vain muutamissa minuuteissa. Reittiennoille otetaan matkustajien lisäksi 15 kg käsimatkatavarat. Koneen rahtiovi mahdollistaa tarvittaessa myös rahtikäytön.

IMG_7921 - Copy

Alkuun yhdensuuntaisen lipun hinta on n.250€, mutta “All You Can Fly” -paketilla asiakas voi lentää haluamansa määrän kuukaudessa alle 2000€ kuukausihintaan.

Lentotoimintalupaa odotellaan tämän vuoden loppuun mennessä, ja lentotoiminta on tarkoitus aloittaa tammi-helmikuussa ensi vuonna, aluksi tilauslentoina. Maaliskuuhun mennessä laivastossa pitäisi olla kolme PC-12-konetta, joista yksi on varmuudella tehdasuusi. Laivastoa suunnitellaan kasvatettavan loppuvuodesta 2016. Nämä uudet koneet sijoitettaisiin suoraan Eurooppaan. Suomessa operoivat koneet tulevat olemaan OH-rekisterissä.

WP_20151027_10_02_49_Pro - Copy

Eurooppa onkin Go! Aviationin selkeä markkina-alue. PC-12 on tehokkaimmilaan alle kahden tunnin lennoilla, on selvää, että Suomesta ei konetyypillä kovin kauas ponnisteta. Mutta Euroopan markkinaa-alueella on paljon mahdollisuuksia poikittaisilla ohuilla reiteillä, ja räätälöityjen reittien tarvitsijoitakin hurjasti enemmän kuin Suomessa.

Suomi ja Ranska hyväksyvät tällä hetkellä yksimoottorisen koneen käyttämisen matkustajaliikenteessä. Go! Aviationin mukaan tämä antaa heille usean vuoden kilpailuedun kilpailijoihin nähden. PC-12 on suosittu matkustajakone Euroopan ulkopuolella.

WP_20151027_10_00_05_Pro - Copy

Jään mielenkiinnolla seuraamaan Go! Aviationin ensiaskelia, aiheeseen palataan varmasti tulevaisuudessa.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *